marți, 19 martie 2013

uleiul volatil de rozmarin

miros proaspăt, cineolic


Uleiul volatil se obţine din ramuri cu frunze şi flori, prin antrenare cu vapori de apă, în 2-3 ore. Randamentul este mic (0,5-1,5%).


Conţine: hidrocarburi monoterpenice (a şi b-pinenul fiind produşii majoritari, 20-30%), monoterpene oxigenate (în proporţie mai mare 1,8-cineolul 15-20%, borneol 10% şi camfor 15%), sesquiterpene.

Uleiul volatil de rozmarin este una din cele mai vechi materii prime pentru parfumurile alcoolice. A fost folosit pentru prima dată în secolul XIV în celebrul parfum al Evului Mediu “Eau de la Reine de Hongrie”.
Uleiul de rozmarin are şi pronunţate acţiuni antioxidante şi antimicrobiene.
Plante in ghiveci se găsesc la mine pe balcon, pe biroul meu la loc de cinste, langa ultrabook. Cel de pe balcon are, acum, mici flori de culoare roz-levantică.
Arome picante de coriandru, rozmarin si  piper roz se găsesc în Agent provocateur eau emotionnelle



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu